Élet a társasházban

Útmutató a társasházi élet útvesztőjében

Nagy ellenség a társasházban a DOHÁNYFÜST

2015. augusztus 09. 19:10 - SZV Társasházkezelő Kft.

Társasházi dohányzás helyzete sajnos törvényileg nem megoldott. Társasházi közös területen dohányozni tilos, hacsak erről a Házirend másként nem rendelkezik. Ez vonatkozik a lépcsőházakra, pincére, liftre, körfolyosókra, de nem vonatkozik a lakáshoz tartozó erkélyekre. Az erkélyeken, körfolyosókon dohányzók sokszor a hamut és a cigaretta csikket eldobják, nem is gondolva annak következményére. Az, hogy gusztustalan az eldobált csikk az erkély alatt az egy dolog, de olykor tüzet is okozhat. Nem beszélve arról, ha az erkély alatt egy másik erkély található és azon landol a csikk.

sculpture-57953_1280.jpg

Forrás: pixabay

 

Tapasztalatunk, hogy ez a kérdés sok esetben okoz feszültséget a lakók között. Az egyik esetben a körfolyosón dohányzó lakó azon kívül, hogy a társasház udvarára szórta a hamut, pont ahol a lakók feljártak, sok esetben a nyakukba, ledobálta a csikket, sőt sötétedés után még a villanyt is kapcsolgatta, a kapcsolót kitámasztotta, mert ugye dohányozni csak világosságban lehet. Miután a lakók szóltak neki csúnya üvöltözés lett a vége.

Másik esetünkben az albérlő saját lakásában dohányzott és a szellőzőn keresztül ment a füst az alatta lévő lakásokba. Természetesen a szagelszívót szabálytalanul bekötötték a szellőzőbe és az alatt cigarettáztak, hogy kivigye a szagot. Itt legalább a felszólítás után a bérlő beszüntette ezt a tevékenységét, illetve kikötötték a szagelszívót.

Tudjuk, hogy nehéz dolog, hogy igazságot tegyen az ember az ételszag és dohányszag ügyében, de addig míg a pörkölt illata nem okoz egészségkárosodást addig a cigaretta füstje súlyos egészségkárosodást okoz. Ezért kéne mindenkinek figyelnie arra, ha már saját magát mérgezi ezt mással ne tegye. Sajnos a passzív dohányzás a kutatások alapján károsabb, mint az aktív dohányzás.

Fontos, hogy a tűzmegelőzés szempontjából csikket senki ne dobjon el, mert füstöt, tüzet okoz. Azt is meg kell említeni, hogy az ágyban dohányzás a legveszélyesebb a tűz szempontjából. Évente több tüzet is okoz az ágyban dohányzás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviseloforum.blog.hu/api/trackback/id/tr437694260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása