Élet a társasházban

Útmutató a társasházi élet útvesztőjében

Vízóra leolvasás

2015. augusztus 05. 14:07 - SZV Társasházkezelő Kft.

A társasházi hiteles mellékmérők leolvasását az idei évig a fővárosban a Díjbeszedő munkatársai végezték 2 havonta. Ez az idei évtől fokozatosan kerületenként megszűnik és bevezetésre kerül az átalány rendszer, ami azt jelenti, hogy 5 db részszámlát és 1 elszámoló számlát fogunk kapni. Természetesen azért van arra lehetőség, hogy bediktáljuk az óraállást ezután is, de ilyenkor a pontos dátumra figyelni kell, mert csak meghatározott időpontokban lehet diktálni. A részfogyasztást az előző évi fogyasztás alapján állapítják meg.

images_16.jpg

Lehetőség van arra, hogy a közös képviselő szerződést kössön a Díjbeszedővel és ő egybe lejelentse a tulajdonosok fogyasztását. Ez főleg azoknál a társasházaknál nagyon fontos lenne ahol minden lakás vízórás, mert akkor így kiküszöbölhető a főóra után is fizetni kelljen.

Ami még nagyon fontos, hogy figyelni kell a mellékmérők hitelességének lejárati évét. A mellékmérők hitelessége 8 év. A csere a tulajdonos feladata és költsége. A kormány ígérete szerint szeptemberben várható döntés az ingyenes cserére vonatkozóan. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviseloforum.blog.hu/api/trackback/id/tr827681590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása