Élet a társasházban

Útmutató a társasházi élet útvesztőjében

Fázunk!!!

2015. október 01. 20:28 - SZV Társasházkezelő Kft.

Itt van az ősz itt van újra

A héten nagyon hűvös lett, beköszöntött az ősz, indul a fűtési idény. Azoknál a társasházaknál ahol gáz fűtés van ott is vannak teendők:

nvriag4.jpg

1.) Központi gázkazán esetén a közös képviselő a kazán karbantartó céggel egyeztetve átnézeti, kitisztítja a kazánt, feltölteti a fűtési rendszert, próbafűtést végeznek. Ezt célszerű még nyár végén elvégeztetni, de sok helyen ez sajnos elmarad. És akkor jöhet a probléma mikor indítsák a fűtést. Spóroljuk vagy inkább melegben legyünk és ne költsünk esetleg gyógyszerre. Ez örök probléma, ilyenkor elindul az aláírás gyűjtés és ha megvan a lakók 50+1% -os hozzájárulása már indulhat is a fűtés.

2.) Amikor a lakók egyénileg oldják meg a fűtést akkor is van teendő, mert a tavasszal leállított konvektorokat amit esetleg a pók is beszőtt tisztíttatni és ha szükséges beállíttatni is kell. Ezt egyénileg kell a lakás tulajdonosoknak elintézni. Ha kombi kazán van és az üzemelt ugye nyáron is ott is elkél a tisztítás és átvizsgálás biztonságunk érdekében. Ez szintén a tulajdonosok egyéni feladata.

 

És akkor még nem is beszéltem a mumusról a kéményseprőkről akik szintén beleszólhatnak a fűtésünkbe biztonságunk érdekében, de erről bővebben egy másik cikkben írok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviseloforum.blog.hu/api/trackback/id/tr477877962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása