Élet a társasházban

Útmutató a társasházi élet útvesztőjében

Fázunk 2

2015. október 05. 19:14 - SZV Társasházkezelő Kft.

Távfűtéses lakások

Azoknál a társasházaknál ahol távfűtés van mindig gondot okoz, hogy mikor kezdjenek el fűteni. A távfűtő művek a fűtést az üzemviteli megállapodás alapján indítja el. Ettől eltérni eseti megrendeléssel lehet, melyet a közös képviselő tehet meg. A közös képviselő akkor rendelheti meg a fűtést, ha a lakók több mint fele ezt kérte.

p67pze4.jpg

Az üzemviteli megállapodás tartalmazza, hogy mikor kell elindítani és leállítani a fűtést. Ez a napi középhőmérséklet alapján kerül meghatározásra és a két hőfok között legalább 3 fok különbség kell legyen. Ezen kívül tartalmazza még, a lakószobák hőmérsékletét napközben és éjszakai intervallumban. Az üzemviteli megállapodást bármikor lehet módosítani közgyűlési felhatalmazás alapján.

Az eseti megrendeléssel csak időnként lehet kérni az üzemviteli szerződéstől való eltérést. Ennek módosításához a közös képviselőnek kell a lakók többségi hozzájárulása. E nélkül a közös képviselő nem rendelhet meg fűtés indítást és leállítást sem.

A napi középhőmérsékletet a társasházon elhelyezett mérőműszer alapján kerül megállapításra.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviseloforum.blog.hu/api/trackback/id/tr627894818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása